Wednesday, February 29, 2012

Szökőév


Érdekesek azok az évek amelyek 366 napból állnak mert például ha a skótokat vagy az íreket vesszük figyelembe az év szökőnapján (az EU- Parlament határozatai alapján Europában 2000-óta Február 29. a hivatalos szökőnap) az évszázadok alatt kialakult szokások szerint ezen a napon a nők nyugodtan megkérhetik kedvesük kezét (hölgyválasz napja) és azt mondják, hogy azok a nők akik így cselekszenek hosszú házasságban lesz részük életük során. Éppen ezért láttam érdekesnek én is azt, hogy a mai napon írjak a blogra mivelhogy ez a lehetőség nem adódik meg csak minden 4. évben.

Nagyon sok negatívumot is olvashatunk a szökőévvel kapcsolatosan amiből kettő kimondottan megütötte figyelmem, ugyanis az ilyen években nem ajánlatos elválni mivelhogy nagyon sok ideig maradhatsz utána egyedül és az „anno bissextini” (latin)-ben jó, hogy viselj ezüst ékszereket mert ezek megvédenek a negativ energiáktól. Az, hogy ki mennyire hisz ezekben a dolgokban azt döntse el mindenki a maga módján.

Tuesday, February 14, 2012

A Formula 1 újításai 2012-ben


Még tavaly  igértük az ArtDelineo blog oldalán , hogy az idén is újból fogunk írni a Formula 1  2012-es évadjáról is, annyi külömbséggel, hogy mindez ebben a szezonban a BartLine blogon fog történni. És ez az idő már el is jött. Nagyon sok és érdekes dologok történtek a tavalyi  évad lezárta óta, pilóták, vezetők, technikusok, szabályok változtak, új kocsikat gyártottak és a nagyobb csapatok mindegyike a győzelemre és az idei első helyezetre koncentrál.

A McLaren csapata például épp az elmúlt napokban mutatta be új F1 autójukat ami az MP4-27 kóddal jelölt névre halgat. Február elsején a bemutatón a csapat két fő pilotájára esett az a megtiszteltetés, hogy  a csapat  idei F1 versenykocsiait bemutathassák.   Lewis Hamilton is és Jenson Button is nagyon el voltak ragadtatva az új Mercedes motorral felszerelt kocsiktól.  Button az új kocsi láttán boldogan azt nyilatkozta, hogy “ meg van minden okunk arra, hogy optimisták legyünk, hiszen az egyik legjobb motorral és hibrid Kersz rendszerrel rendelkezünk”.

A Toro Rosso istálonál még nagyobb változások történtek, ugyanis ők mindkét pilótájukat lecserélték újakra, Daniel Ricciardo és Jean–Eric Vergne személyében.  Az USA-ban már keményen épül az Austin-i F1 pálya ami állitólag minden idők legprofibb Formula 1 pályája lesz és aminek elkészítéséhez összesen 300 millió dolcsira lesz szükség. Az ultramodern pálya a Formula 1 szabályaira alapozva lett megtervezve és kigondolva, és November 18-án rendezik meg első alkalommal az United States Grand Prix (Austin) versenyt. Sokan viszont pesszimisták, úgy vélik, hogy az Indianapolishoz hasonlóan ez a pálya sem lesz igazán jövedelem generáló (ez a jövő titka).

A Mercedes csapata ebben a szezonban lecseréli a tavaly használt motrokat egy újabb generációsra, aminek kódja W03. Állitólag sokkal megbízhatóbb. A csapatnak ugyanabban az időben új sponszora is lett, emiatt ebben az évben Mercedes AMG Petronas Formula 1 Team név alatt fog versenyezni. A “Safety Cart” is  meg a “Medical Cart” is, az elmúlt szezonhoz hasonlóan, Mercedes kocsik fogják biztosítani. A Force India csapata pedig Adrian Sutilt cserélte le az új Nico Hulkenberg pilótára és 2012-ben ez a csapat is Mercedes motorral szerelte fel versenykocsijait.

Az idei naptárral és további sok érdekességgel, szabálymódosításokkal és nem utolsó sorban képekkel, videókkal hamarosan újból jelenkezni fogunk, emiatt is kövesd blogunkat, légy napirenden minden új információval ami a Formula 1 világát illeti! Ha peddig a 2011-es szezonjának valamelyik futamáról szeretnél olvasi akkor az ArtDelineo oldalon megteheted, mivelhogy itt az elmúlt év összes futama megtalálható!

Folytatódik …

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...